TÉMÁK, Kategóriák

Természetes megoldások a bélrák megelőzésére és kezelésére

630
HOZZÁSZÓLÁS:

A bélrák tünetei, a véres széklet, a székrekedés, hasmenés és fájdalmas bélgázképződés. A beteg a belek állandó telítettségérzettől szenved. Amerikai tudósok vizsgálatai kiderítették, hogy a végbélnek egyibelrak-vastagbelrak-daganat-6k gyakran előforduló, ugyanakkor nehezen diagnosztizálható sérülése, lényegesen nagyobb rákkockázatot jelent, mint maga a béltükrözéskor keresett polip.

A bélrák leginkább hatvan év felettieknél jelentkezik, de statisztikák szerint, 5%-uk 40 év alatti. Ez utóbbi esetben, örökletes hajlamok miatt fejlődik ki korábban a daganat.

A műtéti kezelés, a rákos bélszakaszok eltávolításával jár, amennyiben előrehaladott állapotban van, kemoterápiát alkalmaznak.
A betegek 35% gyógyul ki sikeresen a bélrákból. Sajnos a betegek többségénél túl későn diagnosztizálják a daganatot, így akár halállal is végződhet.

Természetes szerek a bélrák ellen

Lucerna

Kísérletek kimutatták, hogy a lucerna segít semlegesíteni a bélben felhalmozódott rákkeltő anyagokat. Egy másik kimutatás szerint, a lucerna megköti a rákkeltő vegyületeket a vastagbélben és segíti azok gyors kiürülését a szervezetünkből. A lucernamagok két vegyületet, a stachidrint és a homostachidrin tartalmazzák, melyek elősegítik a menstruációt és vetélést is okozhatnak. Ezért a terhes nők ne egyenek lucernakészítményeket!

Kelbimbó

A kelbimbóban lévő vegyi anyag, a sinigrin akadályozza a rákos sejtek fejlődését. Az allilizotiocianát, a sinigrin lebontása után termelődik, mely a kelbimbó aktív összetevője, mely anyag egyébként a kelbimbónak a jellegzetes illatot is adja. A folyamat során, lényegében a kelbimbóban lévő anyagok “öngyilkosságra késztetik” a belekben lévő rákos sejteket. Ezt a jelenséget apoptózisnak nevezzük, és annyira hatékony, hogy a kelbimbó havi fogyasztásával, a vastagbélrák kialakulását, elhanyagolható szintre csökkenthetjük.

Spenót

Több mint 12 olyan flavonoidot ismerünk a spenótban, melyek antioxidánsként együtt hatnak, a rák legyőzésében. A spenótnak olyan fantasztikus és sokrétű a hatása szervezetünkre, hogy egy könyv is kevés lenne rá. A spenótokból készített kivonatokkal végzett kísérletek alatt megállapították, hogy a spenót lelassítja a gyomorban lévő rákos sejtek osztódását. Egereken és patkányokon végzett egyéb kutatások, bizonyították azt is, hogy a spenót csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyeit.

Extraszűz olívaolaj

Az amerikai Egészségtudományi Intézet tagja, Dr. Michael Goldacre által végzett kutatások szerint, az olívaolaj védelmet nyújt a a vastagbélrák ellen. Oxfordi kutatók is hasonló megállapításra jutottak, vizsgálatukban megállapították, hogy az olívaolajban gazdag étrend, erőteljesen gátolja a bélrák okozta sejtek fejlődését. Fontos tudni, hogy a hagyományos boltban lévő olívaolajból, a hőzekelés és egyéb kémiai folyamatok miatt, kikerül a legtöbb tápanyag, így gyógyító hatást, kizárólag a hagyományosan, hidegen sajtolt olívaolajtól kaphatunk.

Borsó

A borsóban lévő anyag, a klorofilin megköti a rákkeltő anyagokat, ezzel nyújt védelmet a növény a bélrákkal szemben. A borsó emellett csökkenti a vér koleszterinszintjét, illetve elősegíti az emésztést. A borsót frissen vagy fagyasztva vegyük, mert konzerv formájában nincs hatása.

Bélrák esetén tilos:

Alkohol fogyasztása.

630
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]